Станислав Анастасов: Няма да позволим храмът на демокрацията да бъде разрушен

Станислав Анастасов: Няма да позволим храмът на демокрацията да бъде разрушен | StandartNews.com

Ние, ДПС, няма да позволим храмът на българската демокрация да бъде разрушен. Казвам го и от името на председателя на партията Делян Пеевски. Ние ще направим така, че Храмът на демокрацията в България да бъде силен. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Станислав Анастасов по време на дебатите в парламента за избор на правителство, предложено от Росен Желязков и ГЕРБ.

Защо трябва да има редовен кабинет, попита залата Анастасов. И обясни геополитическите и национални причини за това 

На по-малко от 400 км от нас се води война, която е непровокирана военна агресия на Русия срещу Украйна, каза Анастасов. И допълни, че Русия е огромна страна, която повече от десетилетия демонстрира че не зачита международното право, избива стотици хиляди военни и цивилни.

Това се случва в ситуация, когато Европа се преструктурира икономически и ще видим това с новата Европейска комисия, посочи още народният представител от ДПС.

При едно преструктуриране всеки си търси мястото. Най-бързите вземат лъвския пай от прехода и развиват най-добре икономиката си. Това е един от факторите, които трябва да вземем предвид, когато грасуваме за това правителство, посочи още Анастасов.

Той подчерта, че в момента страните-членки на НАТО са в исторически момент. За първи път те с помощта си - военна и друга към Украйна, трябва да докажат, че могат ефективно да действат на европейска територия. 

Кой и защо има интерес в България да няма редовно правителство, кой иска да спре всички енергийни проекти, които ще минат през България, кой има интерес страната ни да не бъде пълноценен партньор на ЕС, попита Анастасов. И даде отговора: "Едно малко човече от другия край на Черно море, което изби хиляди и над 200 000 от собствените си граждани - безскрупулно".

Това ще бъде истинският печелиш, ако днес България не избере правителство, каза Станислав Анастасов.

Ще подкрепим украинците да водят своята борба за независимост, за териториална цялост. Те се борят с един абсолютно потиснически режим, който бе идеологическият мотиватор на това да бъдат сменяни имената на българските турци, каза още Анастасов.

Ще подкрепим това правителство, защото то е единственият възможен ход за България в момента, за да се докаже като достоен член на ЕС и НАТО, който работи за българските граждани, категоричен бе той.
Хората ни пратиха тук с една уговорка - да се видим пак след 4 години. Хората искат да започнем да решаваме проблемите им, имам пълен тефтер с проблеми, каза още народният представител от ДПС.
 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай