Станислав Анастасов: Хванах Аталай да заплашва депесари

Още ми е трудно да проумея, че Ахмед Доган позволява такова нещо да се случва, каза зам.-председателят на ДПС

Станислав Анастасов: Хванах Аталай да заплашва депесари | StandartNews.com

Съмнение, че писмото от почетния председател на ДПС Ахмед Доган е автентично, изрази зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов. Разпознавам в него езика на Рамадан Аталай, а не този на Доган, каза Анастасов в интервю за бТВ.

„Доган не е допускал да се разиграва етническата карта, а сега гледаме как се прилага основно тя. Първо беше мрънкане под сурдинка, че българчета и помачета ни взимат партията. Чух го когато триото Чакъров, Ибрямов и Аталай решиха, че някой им взима тяхната лична партия“, каза Анастасов в „Лице в лице“.

Той допълни, че членове на ДПС продължават да бъдат заплашвани да променят позициите си и направи разкрития за Рамадан Аталай.

"Днес съм го хванал как звъни на кадри на ДПС да ги заплашва, че ще ги уволнят, ако не си сменят позицията на желаната от него. Това са ретро мутренски заплахи“, възмути се  Анастасов.

„Още ми е трудно да проумея, че Ахмед Доган позволява такова нещо да се случва. Това е против философията на българския етнически модел, който Доган представи в България“, каза още той.

Станислав Анастасов припомни документите, подписани от Асен Василев, Кирил Петков и Надежда Йорданова в качеството им на министри, в които изрично се декларира, че няма данни за корупция за Делян Пеевски. „Мисля, че Асен Василев е последният, който може да бъде заподозрян, че харесва Делян Пеевски. Тук става дума за факти“, каза Анастасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай