Станишев: Лична загуба за Борисов (обновена)

Станишев: Лична загуба за Борисов (обновена) | StandartNews.com

София. Този резултат е лична загуба за г-н Борисов. Хората не следват вече неговите указания, преодоляват страха, пропагандата и манипулациите.

Така коментира резултатите от ядрения референдум лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Пред Нова телевизия той заяви, че неговата политическа сила ще води политика преди изборите и след изборите, която следва волята на мнозинството от българските граждани, "а те ясно заявиха своята воля". Ще направим всичко необходимо ядрената енергетика да се развива, каза Станишев.

С 23% е избрана г-жа Фандъкова за кмет на столицата, каза още лидерът на БСП в отговор на въпрос за ниската избирателна активност днес.

Хората излязоха и казаха своето "да" по един категоричен начин, категоричен е соцлидерът.

По думите на Станишев 25% от хората, които живеят в България, е реалната избирателна активност на националния референдум. Има около 800 000 – 900 000 фантоми – мъртви души, които не са отписани от избирателните списъци, каза Станишев. Това означава, че институциите са длъжни да преразгледат темата, заяви Станишев пред бТВ.

Никой не е искал пари от бюджета, г-н Борисов много добре знае, че пари от бюджета не са планирани, не са давани. „Белене” е предвидено с външно финансиране. Въпросът е – българският премиер да изпълни волята на гражданите, която е много ясно изразена, каза Станишев.

Българите се противопоставиха на правителството, което спря проекта "Белене", заяви по-късно на пресконференция н зала 3 на НДК Станишев.  На трите НЕ-та на Борисов българите казаха ДА на народовластието, ДА на развитието на високотехнологична България, ДА на гражданското общество, обяви соцлидерът.

Днес направихме нова стъпка към своето национално самочувствие към ново гражданско общество. Резултатът е силен тласък за промяна на политическото статукво в България, коментира още Станишев.

Каузата за развитие на ядрена енергетика в България не е партийна кауза, подчерта той. Близо милион и половина български граждани заявиха позицията си по въпроса на първия референдум. Категорична е подкрепата им за изграждане на нова ядрена централа в България, каза Станишев.

Печеливши са активните граждани, на които им пука и които мислят за бъдещето на страната, а губещ е г-н Борисов, подчерта Станишев.

Първанов поиска главата на Бойко

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай