Станишев: Когато слуховете се налагат за истина, сме изгубили нормалността

Станишев: Когато слуховете се налагат за истина, сме изгубили нормалността | StandartNews.com

София. "За пореден път бе тиражирана откровена и долна лъжа. Този път, че аз и семейството ми сме притежатели на „имение" в Швейцария. Това още веднъж доказва, че част от журналистиката в България е загубила основен смисъл, а именно да информира обективно и безпристрастно обществото за действителността такава, каквато е." Така лидерът на БСП Сергей Станишев опроверга тиражираната информация в някои медии.

"Премълчавал съм много неистини, които бяха разпространявани по мой и на семейството ми адрес, но този път всяка граница е премината. Под предлог, че отстояват правото за свобода на словото някои журналисти манипулират грубо общественото мнение като насаждат фалшификации. Къде остана правилото една информация да се проверява от два независими източника? Какво стана с каузата всеки журналист да бъде безпристрастен и обективен? Остана ли морал в тази иначе тъй благородна професия? Не губим ли всички, че вече витае мнението, че журналистиката е загубила своята чистота и обективност?", казва червеният лидер в писмо до медиите.

"Не оспорвам това, че всеки човек има правото на своя политическа ориентация. Никой няма право да го оспорва. Не приемам обаче тя да бъде отправна точка и оправдание за манипулация и тотална подмяна на истината. Когато слуховете започнат да бъдат налагани като истина, значи, че сме изгубили нормалността. Политиците, носят отговорност към обществото за това животът на хората да стане по-добър и с работата си отстоявам всеки ден тази кауза. Питам каква е мисията на онези журналисти, които налагат лъжата за истина и издигат без съвест в култ клеветата? Всеки, посветил се на политиката, трябва да загърби личните си пристрастия и емоция, но като всеки гражданин, баща и съпруг ще пазя и отстоявам достойнството на моето семейство", категоричен е Станишев.

"Знам, че широко е наложен похватът „сензацията" да излиза с големи букви на първа страница, а опровержението й – скромно някъде към последна. Но категорично държа тези медии, които тиражираха поредната гнусна лъжа за мен и семейството ми, да я опровергаят по същия шумен начин, по който я налагаха. В противен случай ще дадат отговор пред съда", закани се той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай