Станишев с голяма новина за изборите. Завръща ли се в парламента

Станишев с голяма новина за изборите. Завръща ли се в парламента | StandartNews.com

Бившият лидер на БСП и на ПЕС Сергей Станишев даде ясна заявка, че е готов да се върне на терен у нас. В интервю за бТВ той разкри, че очаква да бъде водач на листи на Столетницата за 51-ото НС. Но допълни, че все още не се знае дали това ще се случи. Предстоят решения на пленума на БСП и на Изпълнителното й бюро.

Имам експертиза, имам какво да дам на партията, която ме е формирала, каза Станишев.

От 2020 г. БСП се намира в свлачище. Сегашното ръководство се опитва да го спре. Нещата са опрели до кокал за спасяване на лявото, даде тежката си оценка за процесите в соцпартията нейният бивш лидер.

Има две позиции - да стоя отстрани и да гледам как БСП се дави или да вляза в кампанията, посочи Станишев.

Всичко, което се случва - и в ДПС, и в БСП, е елемент от общата политическа картина. Партиите се отказват да предлагат бъдеще. Няма да решим нито един проблем, ако няма съгласие по няколко важни въпроса, посочи Станишев.

БСП е 130-годишна традиция, би било много жалко това да се превърне в реалност, каза той по повод на думите на Георги Свиленски, че БСП е подчинена на Борисов.

Ако партиите не се научат на по-малко омраза и на взаимно уважение, нищо добро няма да се случи, подчерта той.

Бившият премиер поздрави българите с първия учебен ден - 15 септември. Демографската картина е драматичен цивилизационен момент за България, каза Станишев.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай