Станишев: С Борисов водим битки, не кавги

Г-н Борисов в дадения случай действаше, изхождайки от националния интерес, каза лидерът на ПЕС

Станишев: С Борисов водим битки, не кавги | StandartNews.com

„Всички знаят, че аз съм политикът, който е водил най-много битки с Бойко Борисов, не кавги, а политически противопоставяния и по същество”. Това каза лидерът на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев по адрес на критиките, които получи от съпартийците заради похвалните си думи към министър-председателя.

Станишев нарече Борисов държавник по повод обещанието на премиера да подкрепи кандидатурата му за председател на Европейския парламент. След това обаче оттегли кандидатурата си, защото не прие договореното в Брюксел.

„Г-н Борисов в дадения случай действаше, изхождайки от националния интерес, и очаквано от българските граждани, мисля, че хората достатъчно добре оцениха това негово поведение, както и това, че ЕС ми оказа такава чест”, поясни Станишев.

„Ние не можем да се съгласим с думите на г-н Станишев, че е г-н Борисов е държавник. Г-н Борисов за нас е провален политик и води България към дъното”, коментира в парламента депутатът от БСП Стоян Мирчев.

Не всички в Столетницата обаче одобриха острата реакция срещу Станишев.

„Според мен е прибързано. Моите съвети винаги са били към ръководството да събира силните лидери, а не да разделя”, каза Антон Кутев.

От ГЕРБ напомниха, че само изборите са мерило за успеха в политиката. 

„Това е сигурно една следизборна абстиненция, в крайна сметка кой е провален, кой не – го решават хората на изборите”, каза Томислав Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай