Станишев с критика към БСП, че няма позиция

Първият и главен въпрос на днешното заседание на НС на БСП е политическата ситуация в страната, каза лидерът на ПЕС

Станишев с критика към БСП, че няма позиция | StandartNews.com

На "Позитано" 20 се събират членове на Националния съвет на БСП с настояване да се проведе заседание на ръководния орган на левицата.

Миналата седмица подписка на 72 души от Националния съвет не беше уважена от ръководството на БСП.

На влизане в централата лидерът на ПЕС Сергей Станишев и членът на Националния съвет Михаил Миков коментираха искането си.

"За да бъдем ние алтернатива на безобразията на ГЕРБ, ние трябва да покажем, че всъщност ние уважаваме собствените институции. В БСП има събрани  подписи, трябва да се събере заседание, затова съм тук", каза Станишев.

"А и политическата обстановка е такава, че налага заседание на Националния съвет. Предишното заседание на финала беше провалено от ръководството", каза Миков.

Малко по-късно започна заседание на Националния съвет на БСП, но в отсъствието на лидера на левицата Корнелия Нинова. Заместник-председателят на Парламентарната група Драгомир Стойнев посочи дневния ред. "Точка първа е актуалната политическа обстановка и политика на БСП като най-голяма опозиционна сила в обществените процеси. Точка втора - обсъждане и предложение към мотивите на вота на недоверие съвместно с парламентарната група на "БСП за България" и предстоящия дебат в НС", каза Стойнев.

"Първият и главен въпрос на днешното заседание на НС на БСП е политическата ситуация в страната. Виждаме, че организатори на тези протести са политически сили със свой дневен ред. Но ние и досега не сме заявили къде е БСП и каква е нейната позиция. Има анонимна декларация от пресцентъра от петък, но няма заявена позиция на Националния съвет или на Изпълнителното бюро на БСП. И това е първото нещо, което трябва да направи пленумът днес", смята Станишев.

"За да бъдем ние алтернатива на безобразията на ГЕРБ, на този начин на ръчно управление на държавата, заобикалящо институциите, ние трябва да покажем, че уважаваме собствените си институции вътре в БСП. Нашата партия има традиции, а уставът е еднозначен, той не подлежи на трактовка и свободни интерпретации. Има събрани подписи, трябва да се събере заседание и затова съм тук", посочи Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай