Станишев каза защо Корнелия настъпва кирката

Ако продължи това отстрелване на хора и дори на генерации, доникъде няма да стигнем, каза лидерът на ПЕС

Станишев каза защо Корнелия настъпва кирката | StandartNews.com

„Корнелия Нинова имаше силен старт на мандата, не може да се отрече, постигна убедителна победа на президентските избори. Но, за съжаление, последваха 3 загуби, които не бяха предопределени, а всяка се дължи на конкретни грешки.” Аназилът направи лидерът на ПЕС и бивш шеф на БСП Сергей Станишев в „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3.

„Но ако не си направиш нужния анализ, пак ще настъпваш същата кирка и тя ще те удря. За мен още един момент е много ключов: който и да е следващият председател, той ще е успешен, само ако успее да обедини БСП. Ако продължи това отстрелване последователно на хора и дори на генерации, доникъде няма да стигнем“, предупреди Станишев. Той алармира за отписването на реално съществуващи социалисти от списъците за предстоящите избори в БСП. „Още едно притеснение имам: чувам не от едно място, че комисията за партийния избор надхвърля своите правомощия и не само на едно място“, каза Станишев. „Има сигнали, че отписват реално съществуващи социалисти от списъците - нямало им телефоните. Ако това е вярно - има не един сигнал, това трябва да се спре и да се потърси отговорност на тази комисия“, призова бившият лидер на БСП.

"Затова НС на БСП трябва да направи политическа оценка на партията и да направи нова хронограма – първо да се създадат нормални условия половината непроведени конференции (за партийния избор) да се проведат спокойно, да изберат ново ръководство и делегати на конгреса. И след това и останалите части на кампанията“, пожела той.

На въпрос Корнелия Нинова и Кирил Добрев има по-големи качества за председател, Сергей Станишев отговори: "Първо, в БСП няма безалтернативни личности, защото сме колективна, демократична партия, за мен ключовото е всеки кандидат да представи ясна визия за политиката, за мястото на БСП. Аз лично ще определям моя избор на базата на какво ще кажат, какво поведение ще имат и кой ще покаже способност да обединява БСП. Убеден съм, че хората ще си направят изводите и избора на базата на това“, продължи Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай