Станишев е против служебен кабинет на Радев

Поведението на Корнелия Нинова е необяснимо. Той го определи като открит саботаж

Станишев е против служебен кабинет на Радев | StandartNews.com

Не към служебен кабинет, а към избори трябва да се върви в момента, смята лидерът на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев. Според него протестите са предизвикани от чувството за несправедливост у хората.

"Ако по-рано хората бяха склонни да търпят, сега те нямат тази склонност", каза той пред Нова телевизия. Според него хората имат пълно право да протестират и да изразяват недоволството си. От ПЕС, като социалисти, подкрепят техните искания.

По думите му има много дълбоки социално-икономически причини за протестите. Заради пандемията десетки хиляди загубили работата си, стотици хора живели с намалени доходи.

Това водело до оголване на всички нерви и ако по-рано хората игнорираха редица нередности, сега хората са по-чувствителни. "Бюджетите влязоха в тежки дефицити в цяла в Европа", каза Станишев.

Според Станишев поведението на Корнелия Нинова е необяснимо. Той го определи като открит саботаж. Станишев отрече позицията на БСП да се формира от Васил Божков. "Ние се намираме в политическа криза. Струва ми се, че всички политици трябва да проявят смирение. Те трябва да намерят изход от тази криза. БСП е намерил своя, още преди началото на протестите - вот на недоверие", обясни той.

"БСП не бива да участва в сделки и договорки. Има три сценария за изход след протестите. Първият е създаването на така наречен експертен кабинет. Той няма капацитет и доверие. Вариант две е извънредни избори. Вариант три - ако не мине, ГЕРБ да карат на инат до редовните избори", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай