Сравниха Нинова с Ким Чен Ун

Анализатори с прогноза как лидерката на БСП ще действа заедно с Румен Радев

Сравниха Нинова с Ким Чен Ун | StandartNews.com

„Корнелия Нинова постигна резултат, на който дори Ким Чен Ун може да завиди. Тя показа, че контролира не само партията, но и структурите“. Оригиналният коментар даде социалният антрополог Харалан Александров в предаването „Беновска пита” на Канал 3. Повод бяха първите по рода си вътрешни избори за лидер на БСП, които Нинова спечели с рекордния резултат от 81,5%. Основният й опонент Кирил Добрев взе 14,9% от гласовете.

„Тези избори са доказателство за това, че от този момент нататък колегите от БСП не могат да си отворят устата за едни национални избори“, подкрепи Александров социоложката доц. Татяна Буруджиева.

„Аз бях убеден още в началото на карантината, че Нинова ще спечели, защото никой друг от нейните конкуренти няма да може да ходи никъде, за да агитира, а тя можеше да се възползва от всичкия си наличен ресурс“, изтъкна и политологът доц. Стойчо Стойчев.

И тримата бяха категорични, че президентът Румен Радев няма да повежда вътрешнопартийна революция, за да изземе функциите на Нинова, а по-скоро двамата ще се опитат да атакуват премиерския пост и този на държавния глава обединени, тъй като е видно, че Нинова е окупирала всички партийни структури на „левицата“, за да работят в нейна полза.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай