Сръбският и българският кабинет с общо заседание

Сръбският и българският кабинет с общо заседание | StandartNews.com

Българското и сръбското правителство ще проведат общо заседаниe до месец септември. Това стана ясно след срещата на държавния глава Росен Плевнелиев със сръбския премиер Александър Вучич. Целта е да се обсъди бъдещото партньорство и сътрудничество между двете страни, както и евентуални бизнес проекти.

"Надяваме се срещата да се проведе извън Белград, възможно най-близо до представителите на българското национално малцинство в Сърбия като Димитровград или Босилеград", допълни президентът. "Сърбия и България не искат проблеми, работи се по съществуващите и съм сигурен, че те ще се решават занапред", обясни Плевнелиев.

С колегата си Томислав Николич държавният ни глава е договорил и посещение на двамата президенти в районите, в които живеят българи, за да чуят от първо лице нерешените към момента проблеми на родното малцинство. По време на визитата на Плевнелиев са договорени и бъдещи тристранни заседания на президенти и правителства от съседните държави в два формата - с Румъния и с Гърция, на които ще се обсъждат приоритетите за района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай