Спешно ни трябва ограда и на гръцката граница

Спешно ни трябва ограда и на гръцката граница | StandartNews.com

Западните лидери направиха комедия от грешки, казва Георги Марков

- Г-н Марков, България е поканена да участва в срещата на страните от Вишеградската четворка в Прага, където ще се търси решение за укрепване на границите заради мигрантския поток. От изявление на министър Румяна Бъчварова обаче стана ясно, че нашата страна няма да променя режима за охрана на границата с Гърция, за което Вишеградските държави настояват. Как ще коментирате тези думи и каква трябва да е българската позиция?

- Силно се надявам на интуицията на българския министър-председател Бойко Борисов, който е роден политик и е генерал. Не зная какво още трябва да се случи, за да се разбере, че общоевропейско решение за справяне с бежанската криза не може да има. Западноевропейските лидери са "лидери" в кавички. Те допуснаха комедия от грешки, довела до ислямизацията на Европа с тежки последици - атентати във Франция, изнасилване на непълнолетни момченца в Австрия, на жени в Германия и Финландия.

Надявам се българското правителство да е разбрало, че макар и по-малки Вишеградските страни имат ръководители, които са с глави на раменете си. Имам предвид не само Виктор Орбан, но и Робърт Фицо, Беате Шидло, Милош Земан.
България е парламентарна република. Затова в българския парламент трябва да се проведе едноседмичен дебат какво предстои в Европа. Да мислим, че Гърция е в състояние да защити външните граници на Европа е безкрайно наивно. Гърция не може да го направи, а вероятно и не иска, за да накаже западните демокрации за финансовата криза, препращайки им като пощенски гълъби милиони ислямисти.

Българският парламент трябва ясно да каже така, както унгарският през есента: Не идвайте! Не сте желани! При това с големи букви и на всички езици. И да започне да изгражда стена по границата с Гърция и на всяко друго място, откъдето могат да минат преселници незаконно. В момента е налице директен внос на тероризъм. Който е политически мигрант, нека мине през КППТ-то с паспорт, да даде данни, че е политически репресиран.
Да се говори, че затварянето на границите и издигането на стени не решава проблема, е дълбоко невярно. Напротив - решава го. Примерът с Унгария го доказва. Много страни, макар и късно, осъзнаха това.

- Какво ще се случи, ако останалите държави на Западните Балкани затворят границите си, а ние тази с Гърция - не?

- Ще последват опити да се минава през България и Румъния. Унгарската телевизия показа малки групички от разузнавачи терористи, които вече проучват къде е най-удобно да влязат в Унгария откъм румънска страна. Затова външният министър намекна, че Унгария има абсолютна готовност и опит веднага да издигне стена и на тази граница. Питам тогава къде ще отидат тези хора? Има опасност да почнат да се щуркат там, където страните не могат да се защитят.

- Тоест в България, която продължава да иска общоевропейско решение.

- България трябва да мисли за своя национален суверенитет, виждайки безсилието на Европа, която достигна до историческото унижение немският канцлер да ходи шест пъти в Турция и да моли страна извън ЕС да пази Европа. Господ да ни е на помощ на нас, европейците, щом стигнахме дотам Турция да ни пази. Повикът на Меркел да се намеси НАТО е повик на чешкия президент Земан, казан още през септември. Но, както виждаме, американците, унесени в предизборната си борба, не ги интересува какво ще стане в Европа. Затова пак ще кажа: българският парламент трябва да вземе категорично решение и на всички езици да съобщи, че ще издигне стена и ще защитава границите си, включително с армията, срещу незаконно преминаване. Това впрочем е конституционно задължение.

/пред Епицентър.бг/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай