Вторник,

Социолог: Борисов не е разколебан

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
A
A
A

"Борисов има нужда да мобилизира и обедини партията. Той обаче още не е решил какво да прави. Не е разколебан, винаги има четири възможности - да предаде властта на Радев, да не прави нищо, да ремонтира правителството за нова легитимност или да смени себе си. Последните два варианта са най-възможни. Борисов не иска да е премиер след март догодина. Партията вчера очакваше да каже какво е решил, а той заяви, че още не е готов", коментира социологът Андрей Райчев пред бТВ.

"Нормално е да има такова събитие, предстоят избори. От Борисов получихме полвинчати сигнали. Винаги има два типа разговор, а ние трябва да сме реалисти. Нека не забравяме за идеалистите на протеста, зад които стоят от "политическия скрап". Ако има системна грешка, която трябва да се поправи, то с ДПС+БСП+Мая Манолова + техния вуйчо от Близкия изток ли ще го сменяме този модел. Успех тогава", заяви политологът Ивайло Цветков.

"Борисов е центрист, няма дясно, което сега се опитва да се възстанови", разкри Райчев.

"Трябва да се мисли повече на протеста - има млади хора, които са носители на индивидуална култура, а ние като народ сме колективната култура. Тези хора нямат политически нагласи. Една "Демократична България" пролет не прави", заяви политологът Ивайло Цветков.

Адрей Райчев допълни, че Борисов подценява противниците си, а за него президентът и Христо Иванов не са такива.

Какво ще стане, ако това срещу което хората протестират, се преповтори след изборите, попита Цветков.

Коментари

Сортирай по: Новите първо
Аватар на автора

Огнян Петков

Зад всичко това прозира дългата ръка на Москва. Изгонете всички руски "дипломати", проследете парите с които се захранват протестите, те не са само от Божков. Спомнете си какво съдържаха указанията, спуснати на предателя, и платен "русофил" Малинов: Да се създаде хаос и безредици, да се свали сегашното, не много вярно на Москва управление и да се монтира ново под ръководството ако може на проксито на Решетников. Всички компромати, за които Борисов сам си е виновен, са направени в неговото най-близко обкръжение, което говори за добре организирана шпионска афера.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички