Социалдемократите искат президент-визионер

Социалдемократите искат президент-визионер | StandartNews.com

Особено държат кандидат-президентската двойка да бъдат неопетнени личности, със силна социална чувствителност и застъпници за силна роля на държавата

Политическо движение „Социалдемократи" е за единна президентска кандидатура на левицата, но ще даде своята подкрепи само ако издигнатите за президент и вицепрезидент отговарят на основни критерии и условия. Това заяви днес Елена Нонева, председателя на партията, която е един от основните партньори в колация „Лява България". Да са неопетнени и консенсусни личности, обединители на нацията със силна социална чувствителност, визионери с умение да балансират, застъпници за силна държава, решаването на демографската криза да бъде техен основен приоритет – това са част от критериите и условията, на които трябва да отговарят кандидат-прездинетската двойка.

„Президентът-технократ трябва да бъде заменен от визионер, който да зачеркне подкрепата за „ястребинството", посочи още Нонева. Според нея конкретни личности за президент и вицепрездинт още не били обсъждани, това щяло да стане на поредната сбирка на лявата коалиция през уикенда.

„Не е задлъжително кандидатът за държавен глава ще бъде тяснопартийна кандидатура, може да е и от гражданското общество", даде още дин жокер лидерът на социалдемократите. Според нея няма значение дали изборът ще падне върху мъж или мъж, важното е да отговарят на огласените критерии и условия, за да го подкрепя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай