София купува 126 нови автобуси

София купува 126 нови автобуси | StandartNews.com

София. Софийска община е подписала договор за доставка на 126 нови нови газови съчленени автобуси в столицата, съобщи пресцентърът на Столичната община.

 

Доставчик е германската фирма "МАН ТРЪК&БЪС АГ". Договорът се реализира по проект "Изпълнение на мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на автобуси", който се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет чрез оперативна програма "Околна среда".

 

Стойността на договора с изпълнителя е 66 553 050 лв. без ДДС като се очаква първите автобуси да пристигнат в края на месец май, а последната партида до края на тази година. По договора се предвижда закупуването и използването на 126 нови нископодови газови съчленени автобуси с енергоефективни технически параметри.

 

Новите автобуси ще бъдат достъпни за трудноподвижни пътници, тъй като ще бъдат нископодови, както и ще разполагат
със система за накланяне на автобуса на спирки и звуков и светлинен сигнал при затваряне на вратите. Ще бъдат оборудвани с механична рампа за качване на колички за трудноподвижни лица и майки с детски колички.

 

Автобусите ще бъдат климатизирани в пътническия салон и кабината на водача.

 

Договорът бе подписан от страна на „Столичен автотранспорт" ЕАД от изпълнителния директор Слав Монов, а от страна на немската фирма МАН ТРЪК&БЪС АГ от Карстен Интра – член на Управителния съвет и Томас Хеммерих, старши вицепрезидент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай