Смут в ГЕРБ след оставка на Горанов

Излиза от парламента, подхваща частни проекти, каза Борисов

Смут в ГЕРБ след оставка на Горанов | StandartNews.com

София. Смут настана в ГЕРБ след оставката на бившия заместник финансов министър Владислав Горанов. В петък на обяд той изненадващо заяви, че напуска парламента. Новината обиколи светкавично кулоарите. Първоначално част от мнозинството се усъмни в информацията. "Глупости, иска им се на БСП", недоумяваха ГЕРБери. Двайсет минути по-късно те получиха sms от пресцентъра на ГЕРБ: "Колеги, Влади Горанов е подал оставка след разговор с лидера на партията. Г-н Борисов се е съгласил с решението му. Влади остава експерт на ГЕРБ и ще продължим да работим заедно".

 

"Допреди малко бе в стаята на парламентарната група, дори си говорихме", признаха изненадани Цвета Караянчева и Ирена Соколова. Докато се очакваше официалната позиция на лидера Бойко Борисов, плъзнаха две версии за оставката на финансиста. Първата спрегна Горанов за водач на евролистата на ГЕРБ и висок партиен пост като например шеф на предизборния щаб. Лидерът Бойко Борисов щял да обяви тези новини на конгреса на партията в неделя. "Отивал при Николай Бареков в "България без цензура", притеснено шушукаха избраници от ГЕРБ.

 

"Не е вярно, но ще има още, които ще напуснат групата им, казах го преди дни", коментира за "Стандарт" Бареков. Слуховете сред мнозинство и опозиция са, че става дума за 7-8 души, като още следващата седмица се очаквало да хвърлят оставки двама ГЕРБери. В края на деня Горанов наруши мълчанието. "Напускам изцяло политиката, за да се опитам да запазя експертния си профил", каза той. "Разговарях с Владислав Горанов. Той ми каза, че повече не желае да бъде народен представител, поради невъзможността да се развива пълноценно - заради неработещия парламент. Той е един от най-добрите ни експерти. Още в началото на партията го привлякох за това. Горанов ме информира още, че ще се занимава с частни проекти", заяви и Бойко Борисов. Той обаче отказа да коментира повече относно конгреса на партията в неделя. Част от депутатите в ГЕРБ днес се обзалагаха дали сегашният заместник на Борисов - Цветан Цветанов, ще запази поста си или Бойко ще има нови двама заместници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай