Янев готов да управлява до следващите избори

Влизаме в период на непредсказуемост, смята Стефан Янев

Янев готов да управлява до следващите избори | StandartNews.com

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен - дали ще стане на практика е рано да се обсъжда. Това заяви от Плиска премиерът Стефан Янев. Той уточни още, че назначеното от президента правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

Ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление, каза още служебният министър-председател Стефан Янев.

„Всичко е възможно. Разбирам, че търсят компромиси и възможности и се надявам да бъдат успешни в намирането на такива. Принципно нещата изглеждат по различен начин. Начинът за сглобяване на такъв мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той“, заяви Янев. Според него, в българската практика плаващите мнозинства в парламента не са били особено успешни.

„Влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление на държавата, което не е много добре за гражданите, за хората и за бизнеса. Защото всички искаме да има предсказуемост в това, което предстои и това, което можем да очакваме, че един такъв тип управление ще донесе на хората за решаване на техните проблеми и перспектива за България“, допълни държавният глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай