Следващият премиер може да е Кубрат Пулев

Това е несериозно, каза Бойко Борисов

Следващият премиер може да е Кубрат Пулев | StandartNews.com

"Държавата ще бъде изправена пред хаос следващите месеци - без парламент, без избрано от народа правителство, с един  кандидат за президент, който да бъде избран за тази работа. Естествено, че не можем да разчитаме разединителят на народа да бъде обективен. За това всички бързат и правят." - каза Бойко Борисов на партийна среща на ГЕРБ, излъчвана на живо по Фейсбук.

"Аз мислех, че сме в патова ситуация, а ние изпаднахме в цунгцванг в политическите партии в България. Веки ход е грешен. Това се казва в шахмата - цунгцванг. Това е патова ситуация, в която не могат да се победят. Ние нямаме претенции, че сме писали Библията. Ако ние управлявахме, този план щеше да е вече в европейската комисия. Щяха дори да са ни го върнали вече за доработка по различни теми. Щяхме пак да сме го пратили, пак да се е върнал, за да добавиме конкретика. По дати. Те за това не изкарват този план, защото той носи политическа отговорност. Използват парламента сега за предизборна кампания. Не са отишли, за да работят там, а да създадат хаос.

Аз толкова вярвам в интуицията на българина, че най-много да разочароваме още хора. В Европа и извън Европа всички казват: Бойко, седнете и направете правителство. В демокрацията има опозиция. Анти ГЕРБ правителство направете.

"Слави Трифонов и Румен Радев играят игра, за да държат държавата в хаос? Има ли по-нормално нещо да излезеш и да кажеш, че считаш, че твоята партия за най-добрата, да кажеш, че си кандидатът за премиер, с няколко езика, защото имаше препратка в съобщението, че Антоанета Стефанова знае пет езика. Ами то всичките от нашите знаят езици", коментира Борисов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай