След съвета по сигурността! Главчев успокои българите

Взети са всички мерки, казаха премиерът Главчев и МВР-шефът Илков

След съвета по сигурността! Главчев успокои българите | StandartNews.com

"Актуална заплаха за страната ни към момента няма. Обсъждахме потенциални такива и как да им противодействаме". Това заяви служебният премиер Димитър Главчев след Съвета по сигурността към Министерския съвет, който беше свикан заради напрежението в Близкия изток.

Той обясни, че е направил предложение България да изрази позиция да има деескалация при конфликта в Близкия изток.

"Обединихме се за това, да призовем за деескалация в Близкия изток", каза Главчев и припомни, че това е и общоевропейската позиция.

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков от своя страна също обясни, че са взети всички мерки.

"Имаме ниско ниво на заплаха. Към настоящия момент нямаме данни от българските служби за сигурност, от МВР, от чужди партньорски служби, която застрашава средата за сигурност и гражданите у нас. Независимо от това сме взели всички необходими превантивни мерки, усилили сме присъствието на стратегически места, пред израелското посолство и при обществени мероприятия с подобен акцент, така че да се гарантира сигурността на гражданите ни", добави Илков.

На въпрос дали са получили информация за потенциална заплахи от страна на арабската диаспора в България за евентуално повишаване на нивото на опасност и терористични заплахи и какви мерки се предприемат, Главчев отговори:

"Всички потенциални заплахи бяха обсъдени, подчертавам потенциални заплахи, не реални. Именно за да бъде елиминирана потенциална такава възможност, бяха и предприетите мерки. Има готовност за реакция от всякакво естество".

Главчев се надява до свикания в петък Консултативен съвет по национална сигурност, да няма нова ескалация на напрежението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Dorian
преди 1 час

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може--- https://come.ac/manx

Откажи