След най-дългата нощ! Три изненади на изборите

ДПС-Ново начало с пробив, рекордно ниска активност, обрати в последния момент

След най-дългата нощ! Три изненади на изборите | StandartNews.com

Три изненади на изборите се очакват след най-дългата нощ - срещу 27 октомври. Тогава връщаме стрелките на часовника с час назад и времето както за размисъл, така и за сън ще е по-дълго.

Големият пробив на вота прави ДПС-Ново начало. Три дни преди гласуването "Алфа Рисърч" потвърди, че коалицията на Делян Пеевски върви устремно нагоре. Разликата между нея и дерибеите на Доган е в рамките на статистическата грешка - 0,5 процентни пункта.

"Две ДПС-та няма. Групата на Ахмед Доган не е ДПС. Лицето по най-глупав начин се е самоизключило от ДПС, което е обяснимо с оглед на състоянието му", коментира най-големият изборен спец у нас проф. Михаил Константинов.

Втората изненада на изборите може да отбележи "Възраждане". На последните избори партията получи най-много депутати в цялата си история, цели 38. Сега очаквам да имат над 40, максимум 45, каза математикът. Това означава, че ПП-ДБ може да се раздели с второто място.

Избирателната активност може да падне и до 2 милиона гласували. По-малко са били пред урните само на евроизборите през 2007 г.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай