След хода на Пеевски! Докладът за аферата в Митниците влезе в МВР

Още днес Калин Стоянов ще се запознае с документа

След хода на Пеевски! Докладът за аферата в Митниците влезе в МВР | StandartNews.com

Докладът за афертата в агенция "Митници" постъпи в деловодството на МВР, съобщиха от ведомството. Той бе внесен от председателя на ДПС Делян Пеевски. Самият той съобщи днес, че е изпратил доклада в МВР, прокуратурата и ДАНС.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски изпрати в МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за корупцията в Агенция “Митници”

Нито един корупционен скандал не трябва да остане неразкрит, за да се възстанови доверието на българските граждани в институциите и държавата. Българските граждани трябва да знаят, кой политически елит открадна техните пари. Защото това са парите, които трябваше да са в бюджета и да бъдат за хората. Затова е необходимо институциите да работят и да не се прикрива истината, каза тази сутрин Пеевски.

Документът бе изготвен в предишния парламент, който създаде специална комисия по случая.

Шумният скандал, свързан с разкрития за корупционни практики в Агенция “Митници”, известен с участието на висши държавни служители, политици и контрабандисти стана популярен и с участието на един пудел и много пачки пари.

В началото на април бяха арестувани бившата шефка на институцията Петя Банкова, бизнесменът от Хасково Стефан Димитров и баща му Марин. 

Обвинен и освободен с гаранция бе бившият главният секретар на МВР Живко Коцев, а основната фигура в схемата Николай Николов-Паскал беше обявен за издирване. Наскоро за него бе издадена Европейска заповед за арест. 

Според обвиненията всички са участници в организирана престъпна група за контрабанда на цигари през границата и за длъжностни престъпления.

От МВР допълниха, че още днес вътрешният министър Калин Стоянов ще се запознае с доклада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай