Слави се чувства като в казарма щом види генерала

Не оставам с впечатление за компетентност на сегашното правителство и премиера

Слави се чувства като в казарма щом види генерала | StandartNews.com

Според току-що направилия първите си крачки в политиката Слави Трифонов ефектът от появяването всеки ден на ръководителя на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски е да се чувства обществото като в казарма.

"Ген. Мутафчийски е преди всичко лекар и Хипократовата клетва е по-важно и много по-градивна от клетвата на един войник. Да даваш живот и здраве е много по-специално и важно от това да носиш смърт - каквото правят военните. Така че генералът се е объркал! Хареса му да е с униформа, хареса му да издава заповеди, но трябва да е щастлив, че е лекар", заяви Трифонов в интервю за БНР.

"Не оставам с впечатление за компетентност на сегашното правителство и премиера. Според резултатите те са под всякаква критика", оплака се Слави и обясни, че все още не е лидер на партията "Има такъв народ", защото това ще стане след регистрирането ѝ, а то ще е след отпадането на извънредното положение. 

Трифонов коментира думите на премиера Бойко Борисов, че някои "тулупи" спят до късно и после пишат коментари срещу него в социалните мрежи: "Човек, който задава неудобни въпроси, за премиера е тулуп" и добави: "Да, аз съм тулуп".

Слави Трифонов прогнозира, че гневът на много хора, които са останали без работа, тепърва ще има "ясен дефект в извънредната ситуация, който ще касае всеки гражданин и тогава ще стане ясно дали това си е струвало, дали е било правилно, дали е трябвало да има такова отношение - като на овчар към стадо, каквото беше на поведението на министър-председателя и на правителството. Това тепърва ще става ясно".

"Този микроскоп, който представлява това извънредно положение, ще покаже всички дефекти, а той ясно ги показа - и на здравната система, и на нас като спазващи правилата, и на хората, които ни управляват. Изводите тепърва ще стават ясно", коментира Трифонов.

"Мисля, че армията е добра, но генералите не стават!", каза Трифонов и уточни, че обществото се е справило добре и е показало, че е отбор: "Българинът даде добър урок на управляващите, че може да е организиран, а те издават хаотични заповеди".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай