Слави разкри защо Николай Василев изгоря за премиер

Каза какви компромиси е направил

Слави разкри защо Николай Василев изгоря за премиер | StandartNews.com

Слави Трифонов разкри защо Николай Василев бе оттеглен за кандидат-премиер на ИТН. Защото направих компромис заради Христо Иванов, заяви лидерът на „Има такъв народ”.

ВИЖ ОЩЕ: Слави отразя Христо и Мая за третия мандат

"Николай Василев има опит в управление, в което неговите ходове бяха успешни. Можем да сложим БТК и "Булгартабак", и други ходове, за които може да се поспори. Той започна да работи с нас много месеци преди да се състоят изборите. Направи ми страхотно впечатление, изпълва със съдържание моята представа за това как трябва да изглежда един български министър-председател... Оттеглих този кабинет, за да направя компромис заради Христо Иванов и заради "Изправи се, мутри, идваме и си отиваме", обясни Слави в интервю за БНР. На репликата на водещия Петър Волгин: Значи Николай Василев изгоря заради Христо Иванов", Слави уточни че е "изгорял" само като премиер на ИТН. Николай Василев има бъдеще като политик и то ще се види, каза Слави.

ВИЖ ОЩЕ: Слави: Издигаме Радев като наш кандидат за президент

Пламен Николов е част от ИТН и във второто предложение реших да заложа на хора, които познавам от повече време. Познавам го като характер, като отношение, като коректност и почтеност, като качества... И Исус Христос да бях предложил за министър-председател с 12 апостоли като кабинет, пак нямаше да има угодия..., заяви още Трифонов. Той разказа как се е запознал с Петър Илиев и какви са впечатленията му за неговата работа.

ВИЖ ОЩЕ: Слави: Разбрах. И Исус не става за премиер!

Когато започнахме да правим референдума, а аз нямам юридическо образование, се обадих лично в Университета, за да търся в правния факултет човек, който се занимава с конституционно право. Така попаднах на Петър Илиев. Той направи ужасно много за референдума и след това по всякакви юридически казуси. Имах възможността да го опозная. В тази ситуация, в която беше атакуван, предполагам, че не му се е отразило добре и реакциите му са заради напрежението, което му се струпа на главата, обясни Слави Трифонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай