Слави: Разбрах. И Исус не става за премиер!

В студиото на БНР Трифонов говори и за отношенията си с мая Манолова

Слави: Разбрах. И Исус не става за премиер! | StandartNews.com

"С ДБ и ИБГНИ имахме много общо по важните неща. Но се оказа, че имаме различия в това не какво, а как да стане. Те започнаха да изявяват претенции, които са неадекватни, неприемливи. Христо Иванов искаше да одобрява всички представители на правителството... Ние направихме много компромиси и жестове, нито един от тях не беше разпознат". 

ВИЖ ОЩЕ: Слави отразя Христо и Мая за третия мандат

Това каза пред БНР Слави Трифонов, лидер на ИТН и телевизионен водещ. 

И Христос да бях предложил за премиер, пак нямаше да има угодия. За съжаление го разбрах, каза той

Той подчерта, че няма обида, но "всичко се е превърнало в невъзможност за съставяне на правителство заради липса на партньорско отношение". 

ВИЖ ОЩЕ: Слави: Издигаме Радев като наш кандидат за президент

"БСП започна да се държи по етичен и коректен начин, когато започнахме да преговаряме на експертно ниво, а ДБ и ИБГНИ започнаха да реагират по съвсем различен начин и възможността за съставяне на правителство се разпадна... Съществува възможност на третия мандат всички да се обединяват, да подкрепят и да създават правителство, което искат да е за 6 месеца. Защо точно 6 месеца, не знам, явно имат определен проект и планове". 

Трифонов остава категоричен, че ИТН няма да подкрепи правителство с мандата на третата политическа сила. 

"Но да видим какво ще стане, нещата се менят час по час. Те имат възможност да направят правителство, имат още депутати и парламентарни групи, с които да се договарят... Няма да излизаме от залата при гласуване, искаме всичко да е пред очите на всички, без тайни договорки, кадруване". 

В предаването "Политически НЕкоректно" Слави Трифонов не отрече да е съветвал Мая Манолова да не се кандидатира за кмет на София:  

"Но тя беше в друга роля, аз бях в друга роля. Не си спомням дали и как точно съм я убеждавал, най-вероятно е така. Тя беше успешен омбудсман, много самоотвержена, грижеше се много за хората.

И се сприятелихме заради това, че имаше отворено пространство в нашето шоу тогава. Водили сме много разговори. Ако е имало такъв разговор, той е бил на база на лични взаимоотношения, встрани на публичното пространство и встрани от отговорността на политическите решения. Това е личен разговор". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай