Слави проговори за кризата с мигрантите

България е на пътя на мигрантите, заяви лидерът на ИТН

Слави проговори за кризата с мигрантите | StandartNews.com

Един милион мигранти са готови да тръгнат от Афганистан, за да избягат от режима на талибаните, който завладя страната. И тези хора няма да тръгнат нито към Америка, нито към Австралия. Ще тръгнат към Западна Европа, което означава, че България е на пътя им. Това написа във „Фейсбук“ лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. 

По думите му всички политически партии трябва да направят необходимото и да подкрепят сегашното правителство, за да може то да се справи със задаващата се криза. 

„Аз прекрасно разбирам, че това са страдащи хора, които искат да избягат от насилието и шериата. Но ние също ще страдаме, ако ги допуснем до нашата територия. Затова талибаните въобще не ги интересуват политическите проблеми на България, а мигрантите - още по-малко“, допълва Трифонов. 

Според него Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната трябва да работят в абсолютна координация – да разположат полицаи и военни на границата и с всички сили самоотвержено да защитят територията и гражданите на България. 

„Ние от „Има такъв народ“ ще направим всичко необходимо да подкрепим и като граждани, и като политическа сила, правителството и президента на републиката, за да се справим на всяка цена със задаващата се криза“, уточнява Трифонов.

Темата за евентуална бежанска вълна от Афганистан беше обсъдена днес по време на Консултативния съвет за национална сигурност. На срещата беше изнесена класифицирана информация за мигрантския натиск, а лидерите на парламентарно представените партии определиха ситуацията като притеснителна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай