Слави отряза Христо и Мая за третия мандат

Трифонов разкри претенциите на десните

Слави отряза Христо и Мая за третия мандат | StandartNews.com

Слави Трифонов отряза Христо Иванов и Мая Манолова за третия мандат. Кога си ме виждал и чувал да казвам едно, а да правя друго, риторично отговори Слави на Петър Волгин в интервю за БНР. Ние направихме всичко възможно да съставим правителство и да бъдем подкрепени. Не се случи, не виждам сега защо да правим друго, отсече Трифонов. И обясни, че ИТН няма да подкрепи правителство с третия мандат на която и да е партия.

ВИЖ ОЩЕ: Слави: Издигаме Радев като наш кандидат за президент

Ние имаме само 65 депутати. Останалите имат всички шансове да се обединят и да си направят правителство. Нямам представа защо говорят за 6 месеца, явно имат план, каза лидерът на „Има такъв народ”.

ВИЖ ОЩЕ: Слави: Разбрах. И Исус не става за премиер!

При гласуването няма да излезем от пленарна зала, но няма да участваме в игри за правителство с третия мандат, категоричен бе Трифонов.

Ние направихме много компромиси и много жестове, каза още Слави.  Той обясни, че само двете т.нар. партии на протеста „Изправи се БГ! Ние идваме” и „Демократична България” са имали значение за „Има такъв народ” при съставянето на правителство. БСП била встрани.

Припокриваха се на почти 100% всички цели на „Има такъв народ” и двете партии - и съдебната реформа, и индексацията на пенсиите, и Плана за възстановяване и развитие и борбата с ковид кризата, припомни Трифонов. Там няма разлики. Тези експерти , които излъчихме заедно с техните експерти стигнаха до едни и същи отговори, каза още Слави.

В един момент се оказа че имаме различия по това как да стане, не какво, а как да стане. Изведнъж започнаха да изявяват претенции, които са неадекватни, разкри Слави Трифонов. И обясни: „Г-н Иванов искаше да одобрява всички представители на правителството. При една среща два дни след предложението ни за първия кабинет на 12 юли Христо Иванов взе да съзира дългата ръка на ДПС. Когато го попитахме защо, той отговори: имам такова усещане. Заяви, че Николай Василев е от ДПС и КГБ.”.

След това започнаха кампания, която се оказа, че е доста мръсна. Ние се оказахме в ситуация да сме обвиняеми за всичко. Забравиха, че основният враг е ГЕРБ, каза Трифонов. Попитан от Волтин защо ИТН са отговорили остро, лидерът на „Има такъв народ отговори”: Аз съм християнин, но това с едната и другата буза не го разбирам, аз когато ме ударят по едната буза, реагирам по друг начин”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай