Слабаков громи "тероризма" на фалшивите новини

Трябва да се научавате да различавате кога нещо е пропаганда и дезинформация

Слабаков громи "тероризма" на фалшивите новини | StandartNews.com

Андрей Слабаков обяви пропагандата и дезинформацията чрез фалшиви новини за тероризъм. Той говори по темата по време на Политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), която се провежда в България.

"Това, което ви съветвам да се опитвате да правите при огромното количество информация, което съществува, е да се опитвате да четете между редовете, както беше преди 1989 г. От информацията, която се разпространява в интернет, едва ли има и 25%, която да е вярна. Трябва да се научавате да различавате кога нещо е пропаганда и дезинформация. Някои твърдят, че това било свобода. Според мен фалшивите новини са си терористичен акт. Аз пиша становище за новините в интернет и за мен фалшивите новини наистина са терористичен акт. Не е задължително да се опашеш с динамит и да се взривиш на някой площад, за да бъде само това тероризъм. Всички неща, които всяват страх, смут и паника, се наричат тероризъм. Много внимавайте какво четете и какво приемате за истина. Пълно е със странни информационни сайтове, платени от разнообразни формации'', коментира Слабаков.

Тече жалка пропаганда. Едно време бабите викаха: "Казаха го по радиоточката, значи е вярно". Минахме през нивото: "Казаха го по телевизора, значи е вярно". А сега сме на нивото: "Пише го в интернет". Но в интернет пише куцо и сакато. Затова подхождайте с известна доза съмнение и проверявайте информация, преди да я приемете за сто процента истина. Старайте се да бъдете самостоятелни и да не се влияете от потока от фалшиви новини, който тече в тази нездрава информационна среда, заяви още евродепутатът.

Политическата академия e организирана от колегата му евродепутат от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай