Скандалът расте! Радостин Василев с разкрития за Дончева

Юристът разказа какви намеци му е правила зам.-шефката на НС

Скандалът расте! Радостин Василев с разкрития за Дончева | StandartNews.com

Депутатът от "Има такъв народ" Радостин Василев обяви, че той е човекът, на когото Татяна Дончева е правила намек за подкуп. В интервю за телевизия 7/8 юристът разказа, че се е срещнал с Дончева в неговия офис на 12 август.

ВИЖ ОЩЕ: Тошко Йорданов разкри на кого е писала Дончева листче с 500 к

По-рано председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че Дончева е предлагала 500 хил. лв. на представител на партията на Слави Трифонов, за да разцепи групата. Тогава Татяна Дончева категорично отхвърли обвиненията.

ВИЖ ОЩЕ: Дончева ще съди Тошко Йорданов и Радостин Василев

"Когато стана ясно, че няма да реализираме кабинет, получих поредица от обаждания от г-жа Татяна Дончева, с която се познавах бегло преди това, защото тя е наказателен адвокат на клиенти, на които аз съм граждански адвокат. Познавахме се професионално, но не и лично. Потърси ме 2-3 пъти по телефона, срещна ме в Народното събрание и ме помоли да се видим на дискретно място. Съответно аз веднага ти споделих (б.р. на Тошко Йорданов)", разказа Василев.

Василев допълни, че в партията са го обсъдили внимателно и са решили той да се срещне с Дончева. По думите му най-вероятно тя се е насочила към него, защото той е един от малкото депутати, които тя познава отпреди това като колега адвокат и може би защото през последните месеци „е имал авторитет като един от лидерите в ПГ на ИТН“. И допълни, че видеокамерите пред офиса му са заснели как тя влиза и излиза от него на 12 август.

“500 k" е пишело на листчето, което Дончева държала пред себе си и пишела имена на знакови лица от групата на ИТН, сред които експертът Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и председателката на Народното Събрание Ива Митева, но в последствие задраскала името ѝ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай