Скандалът расте! И Манолова поиска споразумение с ИТН

Тоест нашата подкрепа не е решаваща за следващо правителство, каза Манолова

Скандалът расте! И Манолова поиска споразумение с ИТН | StandartNews.com

Скандалът между партиите, които заявиха, че ще подкрепят кабинета на „Има такъв народ”, но после взеха да му поставят условия за министри, расте. След БСП и Мая Манолова поиска споразумение с партията на Слави Трифонов, въпреки че ИТН ясно заяви отказа си да влиза в коалиции.

"Ние настояваме за споразумение с "Има такъв народ", с което да бъдат разписани политиките, за които ние настояваме. И с ясен ангажимент, че участие на ГЕРБ, ДПС и олигархичните им кръгове няма да има - това е нашето условие", заяви Мая Манолова в кулоарите на парламента. И поиска ГЕРБ и ДПС да са в изолатора за следващите 4 години.

„Има достатъчно основателни  причини за притеснения, че е възможна дългата ръка на ГЕРБ и ДПС във формирането на правителството”, каза още Манолова.

„Не желаем и никога не сме желали министерски кресла. 13-те гласа на ИБГНИ дава възможност за създаване на 4 други коалиции. Тоест нашата подкрепа не е решаваща за следващо правителство”, каза Манолова.

„Няма да подкрепим правителство, което дава възможност за инсталиране на партиите ГЕРБ и ДПС”, каза още тя.

Така Манолова отговори на декларацията на „Има такъв народ” от сутринта. От трибуната на парламента Тошко Йорданов попита Христо Иванов и Манолова каква игра играят. Припомни, че двете партии са заявили преди 4 дни, че нямат претенции към персоналния състав на правителството на „Има такъв народ”, а след това да поставили условие в него да влязат служебни министри, сред които и Асен Василев. Йорданов обяви в пленарна зала, че Василев е извършил кражба на интелектуална собственост, за което има дело и министърът, тогава бизнесмен, е приел извънсъдебно споразумение, признавайки вината си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай