Скандалът Дончева – ИТН. Прокуратурата поема случая

Започва проверка на твърденията за подкуп

Скандалът Дончева – ИТН. Прокуратурата поема случая | StandartNews.com

Прокуратурата проверява правила ли е Татяна Дончева намеци за подкуп на Радостин Василев от „Има такъв народ” с цел разцепление на групата на ИТН.

Специализирана прокуратура се самосезира по повод публично изнесени данни в медиите, съдържащи твърдения за корупционно поведение на народен представител от 46-тото Народно събрание. Това съобщи държавното обвинение днес

Образувана е проверка по реда на чл.145 от Закона за съдебната власт, която ще се извърши лично от прокурор. След извършване на пълния обем от действия за изясняване на казуса от фактическа и правна страна, наблюдаващият прокурор ще извърши преценка за наличие на достатъчно данни и законен повод за образуване на наказателно производство по чл. 304б (търговия с влияние) или други членове от НК.

Снощи Тошко Йорданов и Радостин Василев разказаха пред телевизия 7/8 как Дончева е искала среща с Василев. Разговорът се състоял с офиса на ИТН. По думите на Василев Татяна Дончева го убеждавала да бъдат отцепени 20-30 депутати, за да гласуват извън политиката на ИТН.

ВИЖ ОЩЕ: Тошко Йорданов разкри на кого е писала Дончева листче с 500 к

“500 k" е пишело на листчето, което Дончева държала пред себе си и пишела имена на знакови лица от групата на ИТН, сред които експертът Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и председателката на Народното Събрание Ива Митева, но в последствие задраскала името ѝ.

ВИЖ ОЩЕ: Дончева ще съди Тошко Йорданов и Радостин Василев

Нямам навик да се съдя с колеги, но мисля, че в създадената ситуация нямам друг избор освен да си потърся правата по съдебен ред срещу Радостин Василев и Тошко Йорданов. Нищо, че Радостин Василев вече даде заден ход по въпроса дали съм му предлагала подкуп и как точно и започна да разказва някакви мъглявини. Смятам, че това е абсолютно безобразие, отговори Дончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай