Скандално! 4 от лимузините на Вълка са в сараите на Доган

Румен Гайтански е в ареста заради афера със 150 млн. лв.

Скандално! 4 от лимузините на Вълка са в сараите на Доган | StandartNews.com

Нови, скандални разкрития за луксозния автопарк на Румен Гайтански-Вълка направи „24 Родопи”. Бизнесметън е в ареста за 72 часа, след като сам се предаде на Комисията за противодействие на корупцията. Срещу него се води разследване заради 150 милиона лева кредит, които ББР му отпуска без никакво обезпечение. Нито лев от парите не е върнат, разкриха разследващите.

4 от лимузините на задържания Румен Гайтански-Вълка са в така нар. „сарай“, вече бивша собственост на Ахмед Доган, пише 24rodopi.com., позовавайки се на източник, който често е влизал в базата, в която изолиран в последните над 10 години живее почетният председател на ДПС.

Припомняме, че съдът даде разрешение да бъдат иззети 8 автомобила на Гайтански. 3 от тях - "Бугати", "Ролс Ройс" и "Мерцедес", бяха открити. Останалите 5 се издирват.

В изборния 9 юни Доган е отишъл да гласува именно с една от бронираните коли на Вълка, твърди изданието.

8-те луксозните возила били закупени с пари от кредита в размер на 150 милиона лева, отпуснат от Българската банка за развитие (ББР) за сделката с регистрираната в момчилградското село Груево фирма „Пътстройинженеринг“.

Не е изключено лимузини на Вълка да има в гаража в Боянския сарай на Доган. „Два „Майбах“-а са подарени от Вълка на Доган, ако документално не са прехвърлени, то е възможно тези луксозни автомобили да са в така нар. „сарай“ и да се издирват“, сподели източник, запознат с „топ подаръците за Шефа“.

Самият Доган призна на 31 март 2018 година, че е получил „Майбах“ за рождения си ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай