Скандал за листи разтърси Блока

Скандал за листи разтърси Блока | StandartNews.com

Скандал разтресе Реформаторския блок преди местните избори. Ябълката на раздора са оказа единната регистрация на петте партии за вота. ДСБ, БЗНС и НПСД постигнаха съгласие да се явят заедно на местните избори. Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Надяваме се през близките дни да постигнем такова съгласие и с другите партии от блока - ДБГ и СДС", допълни той. Изявлението му вбеси Меглена Кунева и Божидар Лукарски, които отдавна настояват петте партии да отидат с общи листи на изборите. "На днешното партийно мероприятие на ДСБ с участието на НПСД и БЗНС е обявено, за наша изненада, че вече е постигнато съгласие за единна регистрация на три от партиите в Реформаторския блок", обявиха ДБГ и СДС.

"Считаме това за ненужно и провокативно преди обявеното заседание на лидерите на петте партии", допълниха лидерите. И обвиниха ДСБ в подмяна на"сериозния политически разговор за единната регистрация с неистини, представени пред медиите". Кунева и Лукарски определиха акцията на ДСБ като несъгласувана и тревожна. "Изразяваме силното си политическо притеснение, че е пореден опит за бламиране на Учредителното споразумение и заменянето му със задкулисни договорки, за които СДС и ДБГ не са информирани", се казва още в позицията на двете партии. Меглена Кунева и Божидар Лукарски призоваха партньорите от блока към повече почтеност и колегиалност при обявяване на политически позиции от името на коалицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай