Скандал за Росенец и Буджака в парламента/ОБНОВЕНА/

Депутатите се карат за временната комисия

Скандал за Росенец и Буджака в парламента/ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Скандал за Росенец и Буджака избухна в парламента по време на последното му заседание днес. Демократична България настоя за продължаване на дневния ред от миналата седмица, когато депутатите спряха работа преди да гледат точката за създаване на временна комисия за фактите и обстоятелствата около Росенец.

Председателката на НС Ива Митева обясни, че никога досега дневният ред от предишната седмица не е бил продължаван в настоящата и това е нарушение на правилника. Антоанета Цонева от Демократична България обаче обвини всички, които не искат комисията, в страх.  

Вежди Рашидов настоя, ако комисията влезе в дневния ред, тя да бъде преформатирана  и в нея да се включи и разследване на строежа на къщата на Иво Прокопиев на Буджака.

Мая Манолова пък поиска в дневния ред да се включи и точката от миналата седмица за осигуряване на 50 лв. месечно за пенсионерите до края на годината. БСП призова да се гледа преизчисляването на пансиите на второ четене.

Всичко това няма никакво значение, каза Маноил Манев от ГЕРБ. Защото, ако президентът разпусне парламента на 11 май, временните комисии престават да съществуват, заяви Манев.

Това, което се случва в тази зала е опит за не се разглежда Росенец, да не се разглежда полицейското насилие, да се прескочи волята на народните представители, каза Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!".

Вие тотално изпуснахте залата, тълкувате правилника както вие си решите, а не както решават народните представители, скочи Иван Ченчев от БСП. Той поиска Ива Митева да освободи мястото си и да го даде на зам.-председател. Блокирате пенсиите на хората, как ще спите, попита Ченчев.

Няма да прилагам правилника, както вие желаете, ще го прилагам така, както вие сте приели да го прилагам, контрира Ива Митева.

Г-жо Митева, не позволявайте на колеги, които нарушават правилника да обвиняват Вас, че вие правите това, заяви Халил Летифов от ДПС. И подчерта, че и депутатите от Демократична България много добре знаят, че предложенията им са в нарушение.

Това тук стана маймунарник, заяви Христо Иванов, лидер на Демократична България и поиска почивка и свикване на председателски съвет за изглаждане на различията. Ива Митева даде почивка.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай