Скандал за пари и съкращения в БСП

Червените се събират на пленум

Скандал за пари и съкращения в БСП | StandartNews.com

Скандал за пари и съкращения се очаква в БСП по време на днешния пленум на „Позитано” 20. Освен политически доклад лидерът Корнелия трябва да направи отчет за финансовата 2019 година, както и за щата и разходите на партията за 2020-а. По тази линия Столетницата се тресе от месец. В разгара на пандемията Нинова уволни куп хора от апарата с мотива, че партията няма пари да им плаща.

ВИЖ ОЩЕ: Нинова с 2 димящи дула срещу младите в БСП

Метлата в орготдела отнесе не само неудобните, но зам.-председателя на младежката организация Атанас Атанасов. За нас буди недоумения фактът, че по средата на отчетно-изборна кампания, с напълно несъстоятелни аргументи, на трудовата борса са изпратени млади и образовани хора, ползващи се с огромно доверие от партийните структури, избрани в национални органи на БСП и Младежкото обединение”, обяви в специална позиция ръководството на младежката организацията. И отбеляза, че “съкращенията на млади хора се случват в деня, в който БСП  поиска от правителството мерки в защита на безработните вследствие на извънредното положение".

БСП е в практически фалит и не е ясно накъде върви партията. Ръководството е виновно за разделението вътре в столетницата. А следващите месеци ще има тежки изпитания за лявата идея, мрачно прогнозира бившият лидер Михаил Миков. Според него Нинова и хората й рязко са увеличили разходите. В момента, когато трябва да се връщат надвзетите субсидии, положението е критично, каза Миков и посочи, че една от причините за тежкото финансово състояние на БСП е партийната телевизия. „Предупредих по време на Националния съвет, че това е голяма грешка, която ще погълне пари, без това да даде особен ефект за политическото влияние на БСП. Това не попречи едни милиони да потънат в тази дупка”, каза Миков.

На 30 май Националният съвет на БСП прие решение да възстанови провеждането на отчетно-изборната кампания и прекия избор на председател.

Прекият избор ще се проведе на 26 септември 2020 г., а 50-ият конгрес на БСП е насрочен за 10-11 октомври 2020 г. в зала № 1 на НДК. Заради епидемията от коронавируса отчетно-изборната кампания на партията бе спряна на 9 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай