Скандал в БСП: Нинова отсвири Станишев за евродепутат

В червените листи за Брюксел само хора срещу Истанбулската конвенция

Скандал в БСП: Нинова отсвири Станишев за евродепутат | StandartNews.com

Голям скандал назрява в БСП. Корнелия Нинова отсвири Сергей Станишев за Брюксел. Лидерът на ПЕС бе водач на червената листа на миналите избори за Европарламента.

В предизборната си кампания БСП ще заложи за социалисти, които са против Истанбулската конвенция и против Пакта за миграцията на ООН, обяви първата социалистка в интервю за „Дарик”, с което отряза излъчване на Станишев. Лидерът на ПЕС бе основен защитник на спорния документ, той дори заплаши собствената си партия със санкции от ПЕС, ако не приеме конвенцията.

„Към момента няма яснота за листите, те ще се редят от март нататък“, обясни тя и посочи, че мнението на БСП споделят и други леви партии в ПЕС като тези на Полша, Чехия и Словакия.

Корнелия Нинова посочи, че не е отишла на конгреса нас ПЕС в Лисабон, защото там заедно с подкрепата за Истанбулската конвенция и Пакта за миграция на ООН, в общ пакет е трябвало да се гласува за всички политики в Европа. „И ти нямаш избор – или гласуваш всичко в пакет и го одобряваш, или ставаш и напускаш, както направи нашата делегация. Моето неприсъствие там е знак за несъгласие. Пратиха ни специална мисия от ПЕС да ни притиска в България, но удържахме и на този натиск, каза още лидерът на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай