Симеонов: Телеграмите на Божков дават свръхвъзбуда

Това според него не носи нищо на медиите и на хората

Симеонов: Телеграмите на Божков дават свръхвъзбуда | StandartNews.com

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов изрази мнение пред БНТ тази сутрин, че темата с Васил Божков се преекспонира. Коментарът му бе заради ситуацията във футболния клуб "Левски" и постоянните "разкрития" от страна на Божков. бизнесменът се укрива от българското правосъдие, след като му бяха предявени 11 обвинения за извършени престъпления.

По думите му се преекспонират тези "телеграми", който идвали с бели гълъби от Дубай. Това според него не носи нищо на медиите и на хората, а вместо това се създавало една "свръхвъзбуда". Той даде да се разбере, че не е видял данни за натиск или корупция, каквото се опитвал да докаже Божков.

Според него това са хвърчащи бележки и SMS-и, които по ченгеджийски се подхвърляли на медиите. Симеонов припомни, че Божков има повдигнати 11 обвинения. "Толкова  ли е важен този клуб Левски, че се занимаване от сутрин до вечер с него", каза Симеонов. На въпроса, че все пак той е един от големите отбори у нас и зад него има и други интереси, Симеонов отговори: "То и зад бТВ стоят други интереси, защо не се занимаваме с тях".

Той отново повтори, че "Левски" е частен отбор. Държавата можела да помогне, но първата задача била опазването на здравето и живота на хората в страната.

Според него не сме имали по-успешен финансов министър от Владислав Горанов. Похвали за работата и здравния министър Кирил Ананиев, който пък се вслушвал в препоръките на щаба и имал адекватно поведение. "Нека политиците да не се правим на лекари", каза Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай