Симеонов: Има сделка за дълговете на Мюфтийството

Според лидера на НФСБ сделката е лично между Борисов и Доган

Симеонов: Има сделка за дълговете на Мюфтийството | StandartNews.com

Недоволство от решението за опрощаване на дълговете на Главното мюфтийство изрази в интервю за БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Според него сделката е лично между Борисов и Доган, а решението, циркулиращо из парламент, изобщо не е съгласувано с Обединените патриоти. „То не е коментирано даже, защото е ясно, че няма да бъде прието от нас“, посочи Симеонов.

„Създава се една порочна практика, при която се насърчава нарушителят на закона да не плаща данъци, като му се опрощават. Мантрата за национална сигурност и тези шаблонни заклинания и песнопения на тема да няма етническо напрежение, което няма нищо общо с вероизповеданията водят до едно решение, което е взето неправилно и прокарано на първо четене. Не знам как ще мине гласуването на второ четене, но най-вероятно ще мине и при второ четене“, каза още Симеонов и уточни, че мнозинството в НС се определя от ГЕРБ, ДПС, като към него се присъединява и „Воля“.

Симеонов твърди, че в случая с Мюфтийството става въпрос за некоректен длъжник, който не си плаща данъците продължително време.

Симеонов отчете, че решението за опрощаване на дълговете на Главното мюфтийство е взето под натиск и с него държавата се отказва от взимания, които е постигнала със съдебни дела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай