Петък,

Симеонов: Бъдещето на Божков е в затвора

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Бъдещето на Божков е в затвора. Няма как да се върне на бял кон. Няма да го позволи Европейския съюз. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в интервю за БНТ по повод обвиняемия олигарх Васил Божков, срещу когото има повдигнати 18 възможно най-тежки обвинения.

"Васил Божков не е оспорил обвиненията срещу него, поведението му е нелогично. Той има по-артистични занимания, с които се опитва да отклонява вниманието", допълни Симеонов,  визирайки опитите на хазартния бос да хвърля димки с комикси и заканата му да направи партия. Симеонов коментира и законодателните промени, които предлага за хазарта и срещу които се надигнаха десетки спортни клубове.

 

"Спортните клубове са мотивирани да го направят. Зад тях не се крият интересите на българския спорт”, заяви Симеонов по повод внесените от него промени в Закона за хазарта.

"Работим по въпроса", отговори той на въпрос дали ГЕРБ ще подкрепи законопроекта на НФСБ за хазарта. "Ще се опитаме да убедим и другите партии", уточни Симеонов и посочи, че до 2025 години изтичат лицензите на повечето игрални зали. Той е на мнение, че загубите на приходи за държавата няма да са големи.

"Категорично сме против разширяването на хазартните игри, заяви Симеонов. Ние няма да разрешим на Спортния тотализатор да заеме мястото на Националната лотария", добави той.

"Към този момент имаме определени противоречия, свързани със закона за МВР", подчерта Симеонов и поясни, че този закон ще бъде обект на обсъждания на заседание на Коалиционен съвет. Той смята, че въпреки споровете няма да се стигне до разпад на коалицията.

"Валентин Златев се свързва с монопол в данъчните складове, няма равноправие", каза още Симеонов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички