Сидеров плаши да се кандидатира за кмет на София

Волен Сидеров изрази мнението, че битката за София е въпрос номер едно за ГЕРБ

Сидеров плаши да се кандидатира за кмет на София | StandartNews.com

Ако още малко ме ядосат ще се кандидатирам за кмет на София и ще победя, категоричен бе Волен Сидеров в интервю за Нова телевизия. Макар първоначално да обяви, че предизборната му платформа би била за „забрана на гей парадите в София“, той все пак даде да се разбере, че изборът ме ще бъде предизвикан от евентуално пренебрегване – на него и на партията му в малката и в управляващата коалиции. Думите на Сидеров са и пореден епизод от размяната на нелицеприятни и предизвикателни реплики между него и вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

И още Волен Сидеров изрази мнението, че битката за София е въпрос номер едно за ГЕРБ. Изтъкна, ако той се кандидатира за поста, това ще е кратък път към премиерския пост и припомни, че преди да оглави изпълнителната власт Бойко Борисов бе столичен кмет.

"Имам огромна заслуга Красимир Каракачанов да стане кандидат за президент. Предвиждах специален режим със спорт, така че на самите избори да се яви в по-добра форма, той обаче отказа", напомни Сидеров, заявявайки, че думите му за килограмите на вицепремиера и председател на ВМРО са загрижен съвет.

"Драмата тръгна още от изборната нощ. Той и колегите му започнаха да говорят, че аз съм ги нападал. Това което ги подразни е, че показахме по нашата телевизия как Джамбазки казва, че Крим е руски, а в европарламента твърди обратното. Колкото до самите избори имам съмнения, че вотът беше честен и коректен", продължи Волен Сидеров.

Не съм заявявал досега, че имам намерение да разваляме управлението, посочи той на въпрос дали ще напусне коалицията.

Защо САЩ не ни подарят самолетите, те са го правили за други държави, които не са част от НАТО, попита риторично Сидеров. И посочи като пример Египет и Индонезия.

Ние ще дадем 3 милиарда са самолети, чиято полза е спорна. Сделката е жест към САЩ, която ощетява България, каза Сидеров. Според него много по-ефективно бихме могли да защитаваме територията си с установки като С-400, каквито Турция купува от Русия, вместо с осем самолета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай