Шефът на TV 7 напусна БСП

Шефът на TV 7 напусна БСП	 | StandartNews.com

Шефът на TV 7 Николай Малинов напусна БСП. След 27 години в партията, Малинов се оттегля заради конфликт на ценностите му с поведението на ръководствата на столетницата, който продължава от години.

В позицията си пред председателя на РС „Илинден" - София на БСП и председателя на БСП, той пише: "След събитията в Украйна този конфликт стана болезнен и непреодолим. Предпочитам да остана верен на своите ценности, отколкото да продължа да бъда член на БСП."

Сред ябълките на раздора между личните си убеждения и тези на партията Малинов поставя въвеждане на плосък данък, отказ от необлагаем минимум, разсекретяване на досиетата на разузнавачи, колебливото и често противоречиво отношение към проекти като „Белене" и „Южен поток"

Поведението на ръководствата на БСП по отношение на днешния геополитически конфликт между ЕС и САЩ от една страна и Русия от друга, е жалко от гледна точка на моите разбирания - добавя Николай Малинов.

Недопустимо е БСП да си затваря очите пред геноцида спрямо част от украинския народ. Недопустимо е БСП да се държи като враг на Русия, категоричен е той.

По думите му, когато БСП в опозиция, ръководствата на партията започват фактически да се разграничават от управленското си поведение.

Малинов пак признава, че решението му е трудно, защото: "Напускайки БСП, това, за което най-много съжалявам е, че политически няма да бъда заедно с хора, които уважавам, ценя и обичам".

Николай Малинов е член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и депутат в 40-то и 42-то Народно събрание. Председател на НД „Русофили" и дълггодишен издател на партийния вестник на БСП - „Дума".

От "Позитано" потвърдиха, но отказаха коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай