Шеф на СДС пристана на Бареков

Плюшени мишки полетяха към централата на ГЕРБ

Шеф на СДС пристана на Бареков | StandartNews.com

София. Оргсекретарят на СДС Любен Точков напусна централата на "Раковски" 134 и се присъедини към движението на Николай Бареков "България без цензура". Това стана ясно при откриването на третия офис на гражданската платформа в София днес.

Бареков обяви, че движението има вече и сграда в Пловдив - става дума за централата на сините под тепетата, където в момента се помещават и хората на Меглена Кунева. "Приемам това дарение, Кунева и СДС да си търсят нова сграда", заяви Бареков. Той призова партиите до края на годината да се откажат доброволно от държавната си субсидия. "В противен случай ще подам сигнал до главния прокурор да ги разследва за търговия с влияние", предупреди идеологът на "България без цензура".

Хората имат право да знаят как партиите харчат тези пари, допълни Бареков. И даде пример с движението "България без цензура", което се финансира с негови лични средства и с дарения от симпатизанти. Офисът в София е дарение от собственик на фирма, който одобрява идеите на "България без цензура", каза лидерът на движението. Юристи на Борислав Цеков, Мария Капон, активисти на ГЕРБ и БСП помагат за разкриването на офиси на "България без цензура" в цялата страна. По думите на Бареков там хората ще могат да получават безплатна юридическа помощ за решаване на проблемите им. Над 20 центрове на движението ще станат факт до дни.

Веднага след освещаването на първия столичен офис на "България без цензура" Бареков оглави многохиляден митинг срещу партиите в парламента и президента Росен Плевнелиев. Множеството скандира "Мафия" пред централата на ГЕРБ до НДК и замерваше с плюшени мишки сградата. "Политиците се крият като мишки, но ще отговарят за престъпленията си спрямо българския народ", заяви Бареков. "Ние казваме пет пъти "не" на пороците в българската политика - не на бедността, не на безработицата, не на корупцията, не на беззаконието, не на олигархията. Но казваме голямо "да" на това да върнем парите на хората", обърна се към множеството той.

Шествието продължи към централите на БСП и ДПС. В късния следобед към протестиращите ще се присъедини и емблематичното лице на демокрацията отец Христофор Събев. Бдение със свещи пред президентството ще организират участниците в шествието. Освен симпатизанти на "България без цензура", в митинга днес се включиха хората на Ангел Славчев от Граждански контрол и движение СИЛА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай