Сергей открива конгреса на ПЕС с Дария

Сергей открива конгреса на ПЕС с Дария | StandartNews.com

София/Брюксел. Речта на соцлидера Сергей Станишев пред конгреса на ПЕС в Брюксел тази събота ще бъде белязана от лични редове. Заедно с политическата част старият-нов президент на европейските социалисти ще спомене пред делегатите дъщеричката си Дария. Така Сергей ще спази традицията от седемгодишния президентски мандат на предшественика си Пол Расмусен, който винаги вмъкваше в речите си шеговита информация за своя внук Лукас.

Самият Расмусен посочи Сергей за свой временен заместник миналата година и подчерта с усмивка, че "освен дядо, голямото семейство на ПЕС си има вече и баща", поздравявайки Станишев за щерката. Преизбирането на Сергей за президент на ПЕС е причината до Брюксел, но с друг полет да пътува и половинката му Моника Йосифова. Фината дама избягва да присъства на политическите прояви на Сергей, но сега моментът е твърде важен и като постижение на Станишев в личен план.

"Стандарт нюз" научи, че по подобие на миналата година, Младежкото обединение на БСП-София организира тържествено посрещане на соцлидера си още на летището, призна председателката на столичните комсомолци Надя Младенова. Станишев ще бъде чакан в неделя на Терминал 2 в следобедните часове. Младежите ще организират и хепънинг на открито в градинката срещу паметника на Независимостта. Конгресът на ПЕС ще се излъчва на живо и на видеостена в заседателна зала на "Позитано" 20. Зрителите на ТВ7 пък ще могат да следят най-важните моменти в предаването "Факторът Кошлуков" тази събота.

В директен телемост от конгресния център в Брюксел водещият Емил Кошлуков ще включи последователно соцлидерът Станишев и белгийският премиер Елио ди Рупо. Късно в петък Сергей събира европейските леви лидери на работна вечеря за детайлите по бъдещата социална платформа на ПЕС. От четвъртък Станишев е в Брюксел за годишната конференция на ПЕС-жени. Бившата евродепутатка Маруся Любчева бе избрана за член на Бюрото на ПЕС-Жени.

На конференцията от българска страна участваха още Катя Николова, вицепрезидентът на Социалистическия интернационал на жените Деница Златева, шефката на столичните социалисти Анна Янева и Дора Янкова. По време на конференцята Станишев поздрави лично с преизбирането й за председател на организацията унгарската депутатка Зита Гурмай. "Кампанията на ПЕС за Младежката гаранция бележи изключителен успех.

Една от причините е, че получихме силната подкрепа на жените социалистки и на младежите от ЕКОСИ", заяви соцлидерът в приветствието си към жените-делегати. И добави, че цел №1 на ПЕС е победа на европейските избори през 2014 година. "Трябва да убедим европейските граждани, че ние чуваме проблемите им, имаме отговорите за тях и могат да ни се доверят”, подчерта Станишев.    


   


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай