СДС с 4 причини за коалиция с ГЕРБ

Трябва да се гарантира влизането ни в Еврозоната, каза Румен Христов

СДС с 4 причини за коалиция с ГЕРБ | StandartNews.com

СДС води разговори с ГЕРБ за обединение на десния вот, когато и да са изборите. Това съобщи днес в Русе председателят на синята партия Румен Христов.

Той посочи 4 причини за бъдещ съюз. "Евентуално коалиране с когото и да е, ще бъде базирано на идеологическа основа", каза още Христов. „На първо място трябва да се гарантира членството на България в НАТО, Европейския съюз и окончателно влизане в Еврозоната. На второ място е задълбочаването на европейската и антлантическа ориентация на България. На трето място е увеличаване на доходите посредством ускорен икономически растеж. И на четвърто място е ускоряване на реформите в стратегически сектори като правосъдието, здравеопазването и образованието. Около тези четири неща ще търсим сходство в нашите идеологически разбирания“, заяви Румен Христов.

 „Политическа криза има. Но процедурата по нашата Конституция по отношение на това кога правителството подава оставка и кога се назначава служебно правителство е наличието на парламентарна криза. Очевидно е, че такава няма, защото правителството скоро мина вот на недоверие, събира своето мнозинство, провеждат се заседания. Желанието за свикване на служебно правителство час по-скоро не го разбирам“, категоричен бе още Румен Христов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай