СДС готови и за ДБ и ВМРО за местните избори

С ГЕРБ сме говорили бегло, става въпрос за местните структури, не за решение на национално ниво, изненадващо съобщи Румен Христов

СДС готови и за ДБ и ВМРО за местните избори | StandartNews.com

Въпреки че обявиха, че ще останат в съюз с ГЕРБ за местните избори в края на годината, от СДС се надяват по места да имат общи действия и с Демократична България, както и с ВМРО. Това съобщи в интервю за БНТ лидерът на СДС Румен Христов.

С ГЕРБ сме говорили бегло, става въпрос за местните структури, не за решение на национално ниво, изненадващо съобщи Христов. „СДС има решение, което дава право на местните структури да решат по какъв начин ще се явят на местните избори. Тази кампания показа, че на много места има добра стиковка и добра работа, така че аз допускам, че на много места ще има такъв съюз и за местните избори“, поясни лидерът на синята партия.

По думите му, на местния вот двете партии най-вероятно ще се явят с отделни листи. „Какво се случи след като Реформаторския блок напусна коалицията и се разпаднахме - имаше избори, след което броят на депутатите от БСП се увеличи, а т.нар. автентична десница не присъства в парламента. Затова, обединението с ГЕРБ не е предателство към автентичните десни избиратели, когато става въпрос за конкуренция с БСП“, обясни още Христов.

„Ние от 10 години нямаме евродепутат, а сега СДС има една знакова фигура на автентичното дясно в лицето на Александър Йорданов. Малка България вкарва 7 депутати, които отиват в ЕНП, тоест нашата тежест в тази партия, която винаги е помагала на България, ще бъде по-голяма“, похвали се Христов.

СДС е 30-годишна партия, от 20 години се правят опити да бъде унищожена - не сме изчезнали от хоризонта и няма да изчезнем, заяви в заключение Румен Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай