Сандов: ГЕРБ са като гневни хулигани

Опитват се да торпилират комисията „Манолова”, смята депутатът

Сандов: ГЕРБ са като гневни хулигани | StandartNews.com
  • Опитват се да торпилират комисията „Манолова”
  • Готови сме на принципна основа да подкрепим правителство на "Има такъв народ", каза депутатът от "Демократична България"

"От "Демократична България" няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ. Втората политическа сила е "Има такъв народ" – ако те решат да излъчат правителство, ние сме готови да седнем и на принципна основа да подкрепим предложението. Това е свързано с принципи, а не с договорки или определени конфигурации на коалиционно управление". Това заяви Борислав Сандов, представител на "Зелените" в „Демократична България” в интервю за бТВ.

За парламентарната комисия, която беше създадена за проверка на управлението на Бойко Борисов, той коментира, че 10 години е дълъг период от време, който ще задръсти тази комисия със сигнали. "От друга страна част от тези сигнали, до момента, в който стигнат до съдебната власт, те ще са с изтекла давност – това беше нашето притеснение. Ние искахме работеща комисия, а не популистки изпълнения", добави Борислав Сандов.

Искаме проверка, реваншът в политиката често води до нарушение на демократичните принципи, заяви той.

Парламентарната група на ГЕРБ се държи изключително странно, като малко дете, на което са му взели играчката или като гневен хулиган, коментира още депутатът от "Зелените".

"Хора, които бяха създали авторитет през последните години в управлението на държавата, се държат неадекватно точно пред говорещите, от първи ред. Вярвам, че тези страсти ще се успокоят, когато ГЕРБ осъзнаят къде се намират", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай