Санданският кмет иска проверка от етичната комисия

Той сам е пожелал новата етична комисия да провери обвиненията срещу него

Санданският кмет иска проверка от етичната комисия | StandartNews.com

Кметът на Сандански Кирил Котев заяви за БНР, че сам е поискал новата етична комисия да провери обвиненията срещу него за изграждане на незаконен водопровод.

Котев реагира след изявленията, че първите сигнали до новия орган на Изпълнителната комисия в ГЕРБ са от двете курортни общини Сандански и Банско.

От областното ръководство на ГЕРБ заявиха, че няма да коментират казаното от председателя на парламента Цвета Караянчева, която вече е и член на Изпълнителната комисия в партията.

Изненадата дойде от Сандански, чийто кмет Кирил Котев заяви пред националното радио, че сам е поискал да бъде проверен от новата структура в ГЕРБ, която е натоварена с отговорността да изчисти партията от съмнения за корупция и злоупотреба с власт.

"Истината е, че вчера след събранието, което имаше политическата партия, исках среща с премиера във връзка с множество коментари и писания в национални медии, че това е проблем и че ми пречи да работя. Затова исках една среща с него. Настоях за среща, с която да изясним каква е ситуацията и да се спре със спекулацията, на което пък той каза, че се разработва такава етична комисия и предложи първият такъв град, който ще бъде проверяван, да бъде Сандански. Аз го приех със задоволство, тъй като това ще помогне да спрат тези спекулации, които са до момента. Нямам никакви притеснения и мисля, че имам всичко необходимо, за да се защитя, категоричен бе Котев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай