Съдът отсече! Ибрямов остава в ареста

Определението не подлежи на обжалване

Съдът отсече! Ибрямов остава в ареста | StandartNews.com

Софийският апелативен съд реши да остави Джейхан Ибрямов окончателно в ареста. Определението не подлежи на обжалване. Той е с обвинение за търговия с влияние, като според прокуратурата е трябвало да ходатайства пред Министерството на отбраната с цел спечелване на обществени поръчки. 

Примката се затяга! Нови доказателства по аферата "Джейхан" /ОБНОВЕНА/

Ибрямов беше задържан в момента на получаване на 100 000 лв. в белязани банкноти. Парите, смята обвинението, били за купуване на гласове. 

СРС-та от аферата "Джейхан"! Доган: Ще убием Момчето, но да намерим парите за това

Прокуратурата представи доказателства за използвани разузнавателни средства и свидетелства от бизнесмена Мирослав Тодоров. Според защитата на Ибрямов те не трябва да бъдат прилагани. Съдията по делото обаче ги прие. По данни на прокуратурата са налице доказателства и за други престъпления против политическите права на гражданите и против личността. Самият Ибрямов каза, че вярва в независимостта на съда. 

Диана Дамянова за аферата "Джейхан": Имунитет за престъпления? Безогледно е!

Мярката се гледа при открити врата, въпреки искането на адвокатите. Според съдията няма материали, които да касаят държавната тайна. Съпругата на Ибрямов – Биршен, е в залата като част от защитата. Тя носи букет бели рози, които символизират невинност. Около Съдебната палата има и привърженици на "Алианс за права и свободи".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай