Сачева с три варианта за корумпирания лидер

Бившият социален министър коментира мерките на кабинета за бизнеса

Сачева с три варианта за корумпирания лидер | StandartNews.com

Три варианта кой е корумпираният от Васил Божков „настоящ политически лидер” разви Деница Сачева от ГЕРБ. Данните бяха изнесени в доклада на Финансовото министерство и Държавния департамент на САЩ, с който Щатите наложиха санкции по закона „Магнитски” на шестима българи и 64 фирми.

"Категорично не разпознаваме Бойко Борисов в словосъчетанието "настоящ политически лидер", заяви пред БНР бившият социален министър Деница Сачева.

По думите ѝ, ако е имало и най-малко съмнение в това отношение, лидерът на ГЕРБ не би бил приет от посланика на САЩ в България Н.Пр. Херо Мустафа в резиденцията ѝ в София в деня, в който станаха ясни санкциите.

Сачева добави, че политическите лидери, които са се срещали и работили с попадналия под санкциите на САЩ Васил Божков, са Александър Паунов и Мая Манолова.

"Повдигането на обвинения от прокуратурата на Божков доведе до безпрецедентна атака, имаше и платени провокатори, наред с хората, които протестираха на площада през лятото, и по негови лични признания, и дори до създаване на политическия му проект "Българско лято". На този фон г-н Божков не само, че получи одобрението на президента, който каза, че той звучи по-убедително от обвинителите си, но дори използва възможности да участва в служебното правителство - чрез МВР, например, а вероятно и чрез други назначения. Знаете, че началникът на кабинета на министър Бойко Рашков подаде оставка, като една от основните причини за това, вероятно е фактът, че тя е сред учредителите на "Българско лято", коментира още Деница Сачева. 

Тя не се съгласи с твърдението, че ГЕРБ е токсична партия и подчерта, че корупцията не е модел от последните 10 години. "Категорично не асоциирам модела на корупция с политическа партия ГЕРБ", заяви Сачева.

В предаването "Неделя 150" бившият социален министър коментира новите мерки, предложени от служебното правителство: "Министерство на икономиката има 180 млн. лева от евросредства, които могат да бъдат използвани за грантови схеми, а не да бъдат давани само кредити". Според нея 10 дни е твърде кратък и невъзможен период за получаване на кредит от банка, каквито са обещанията на управляващите в момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай