Сачева разкри с кого ГЕРБ ще прави коалиционен кабинет

Казват кандидата за президент след 25 септември

Сачева разкри с кого ГЕРБ ще прави коалиционен кабинет | StandartNews.com

Посланието на избирателите е, че трябва да има коалиционно управление, в което ГЕРБ да бъде представена, разликата ни с ИТН не беше голяма. Така бившият социален министър в третия кабинет на Бойко Борисов коментира последните три социологически проучвания /"Алфа Рисърч”, „Галъп” и „Барометър”/, които отреждат първо място на ГЕРБ на предстоящите избори.

Според Сачева, ако спечели изборите, ГЕРБ най-напред ще търси партньорство с партии ЕНП формат, както и с тези, с които могат да се постигнат разумни компромиси.

"ДБ поставя изисквания да присъстват определени хора в коалицията, това е неприемливо", коментира обаче Деница Сачева в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по НоваНюз.

Тя повдигна още малко завесата около кандидатурата на ГЕРБ за президент. Бойко Борисов заяви днес, че претендентът е ясен и добре познат на българите.

"Имаме оформени предложения за президент, до 25 септември структурите на ГЕРБ ще правят номинации. Има както партийни, така и непартийни фигури", заяви Деница Сачева.

По нейните думи Радев можеше да се намеси в решаването на кризата, но няма легитимност. За разлика от него кандидатът на ГЕРБ ще може да води диалог, каза ексминистърът. И подчерта, че парите за пенсии са обслужили пропрезидентската кампания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай