С кого ще се коалира ИТН? Тошко Йорданов отговаря

Политиците у нас командват корупцията

С кого ще се коалира ИТН? Тошко Йорданов отговаря | StandartNews.com

В България политиците са на върха на корупцията. Това заяви пред bTV заместник-председател на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който заедно с бившия шеф на парламента Ива Митева коментираха политическата ситуация. 

"Доскоро имахме хора, които по квалификация трябва да са престъпници, които си имаха държава. Тук корупцията беше издигната на държавно ниво, това беше начин на функциониране на държавата.

Министерства и агенции са работили, за да има корупция, а не за да няма За да се отклоняват средства, което си е чиста кражба", каза Йорданов и допълни, че ако корупцията в държавния апарат се ограничи, това ще направи българите по-богати и по-добре живеещи.

Йорданов отказа да коментира с кои други политически сили би се коалирала партията в следващото Народно събрание. Той добави, че такъв разговор може да има, след като резултатиете от изборите са ясни. И все пак ИТН няма да работи с ГЕРБ, ДПС и БСП, независимо от обстоятелствата.

Йорданов обясни, че ПП "Има такъв народ" е създадена заради липсата наполитическа реакция след решенията от референдума през 2016 г. "Политическата класа го неглижира, изхвърли го в кошчето, без да броим фалшификациите, които направиха и ние доказахме в съда. Имахме два пътя или да се откажем, или да продължим", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай